Ik doe mee aan het Belgisch Kampioenschap Low en Slow BBQ. Help! Deel 10

Het venijn zat 'm in de staart!

Met nog 2 last minute wedstrijden in december is mijn eerste competitiejaar afgelopen en hoewel we maar 1 van deze 2 wedstrijden konden meedoen, en die ene niet hoog heeft gescoord, zijn we er wel in geslaagd om BELGISCH KAMPIOEN BBQ te worden, in de categorie ribben!

 

Voor de 2 laatste wedstrijden stonden we op de eerste plaats bij Ribben en ook Overall.

Die laatste ranking hebben we niet goed kunnen verdedigen, dus willen een dikke proficiat wensen aan Smoke on The Wild Side met het behalen van de overwinning Overall!

Volgend jaar gaan we hen het vuur weer aan de schenen leggen!

 

Ondanks de mindere punten bleven onze ribben wel overeind, met een mooie 3de plaats met slechts 0,035 punt minder dan nr 2.

 

Als je wat terug scrolt op mijn blog, kan je lezen hoe ik een jaar geleden op zoek ging naar de perfecte rib. Dus na heel wat onderzoek, dacht ik dat we hier wel goed mee zouden scoren.

 

Groot was de verbazing dat in de eerste wedstrijd die we meededen we verbazingwekkend hoog scoorden met een plaats nr 4 , 5  en. 6 op 31 deelnemers.

Ribben werden we 18de.

Maar vanaf dan ging het heel erg goed want in de wedstrijden nadien werden we in de categorie ribben respectievelijk :

 

Ninove (dubbele wedstrijd) : : 4de (en eerste Belgische team), weer 4de (en weer eerste Belgisch team)

Meetjesland :  1ste, met een duizelingwekkende score van 179,4. (en uiteraard beste Belgische team)

Sint Niklaas : 6de

Helshoven : 3de ( en beste Belgische team)

 

Dus van de 6 wedstrijden waren we in deze categorie maar liefst 4 keer beste Belgisch team.

Als je zo bekijkt lag het dus wel in de lijn der verwachtingen, maar toch... het was spannend!

 

Voor ik dit seizoen startte hoorde ik van enkele mensen dat een top 10 al een mooi resultaat zou zijn.

met af en toe eens misschien een beter resultaat.

Ik was daar dus op ingesteld.

 

Uiteindeljk haalden we op 6 wedstrijden op de verschillende categorieën:

7 x een call (plaatsen 5 tem 10)

en 7 x een walk (plaatsen 1 tem 5)

waarvan dus een eerste plaats voor Ribben in Meetjesland, 3rde Brisket (Meetjesland) en 3de ribben Helshoven

 

In de Overall ranking haalden we

Lommel 6de

Ninove 12de

Ninove 7de en beste Belgisch team

Meetjesland 2ste en dus RESERVED GRAND CHAMPION en beste Belgisch team

Sint NIiklaas 14de

Helshoven : 10de

 

In de laatste 2 wedstrijden hebben we minder gescoord wat ons een mooie ranking overall heeft gekost. Niet getreurd, we moeten sowieso beter koken, dus dat is dan de uitdaging.

 

Tot slot hadden we de eer  om ook naar het WK te gaan: The Jack 

naast de geweldige ervaring, en ontmoetingen haalden we daar ook een walk door in de categorie BBQ saus een gedeelde 4de plek te halen op zo'n 80 deelnemers.

 

Kortom, een mooi gevulde prijzenkast met de titel BELGISCH KAMPIOEN BBQ - RIBS er dik verdiend bovenop!

 

Hiermee sluit ik deze reeks artikels over 'Ik doe mee aan het Belgisch Kampioenschap Low en Slow BBQ. Help!' en hoop ik dat degene die deze reeks hebben gevolgd het ook zo leuk vonden als wijzelf.

Veel dank aan mijn ploegmaat Dimitri, want zonder hem was dit allemaal niet gelukt.

 

Ik ga weer beginnen sparen, en hopelijk wordt volgend seizoen minstens even leuk!

 

Groeten van 

 

De Belgisch Kampioen :-)

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.