De Kettle Joe verder ontdekt

De Kettle Joe verder ontdekt.

 

 

De koudste wintermaanden lijken achter ons. De dagen worden langer en de eerste tuinwerken worden uitgevoerd. En waarom dan niet eens kijken naar een upgrade van je bbq, of een eerste aankoop?

 

Enkele maanden geleden kreeg ik van @Kamadobbq.be en @kamadojoe de Kettle Joe kado.

Dit nieuwe familielid van Kamado Joe, spitst zich toe op het segment tussen de gewone Kettle  (Weber bbq zeg maar) en de kamado's. (Big Green Egg zeg maar)

In een vorige blog kon je al lezen wat mijn eerdere ervaringen waren:

 

Ondertussen heb ik er weer enkele maanden op gekookt en het toestel bevalt me uitstekend!

Ik heb recent nog ontdekt dat je dus de grill echt op de kolenmand kan leggen waardoor je echt super dicht bij je vuur kan grillen. Ideaal voor je biefstuk dus.

Dus je hebt standaard al 3 hoogtes , zonder bijkomende accessoires, waardoor je alle controle hebt over het vuur.

De vuurbox is ook groot genoeg dat je ook een koude/  warme zone maken.

 

En doordat de grill 2 halve manen zijn, kan je zeer gemakkelijk 1 halve maan verlagen of verhogen.

 

Wat me blijft verbazen is dat je de temperatuur echt zo gemakkelijk stabiel kan houden, zelfs op lage temperatuur.  Let wel ; gebruik van de juiste houtskool is wel aangewezen.

 

Eerder deze week was ik nog zout aan het roken. ik rook dit indirect en warm, op appelhout en dat gedurende minstens 3 uur.

Maar de rook is super essentieel en dat wordt gegenereerd door hout chuncks. Probleem is dat deze chuncks het geen 3 u volhouden en dat ik er dus ieder uur een nieuwe chunck moet bijdoen.

En doordat je de sloroller er gewoon kan afhalen, is dat dus echt geen enkel probleem:

Sloroller opzij, chunk erbij en weer verder roken!

 

Voorlopig heeft de Kettle Joe me nog niet ontgoocheld, enkel op 1 vlak.

Bij een Kamado sluit je de lucht toevoer, vervolgens dooft het vuur en de keer nadien steek je het overgebleven houtskool weer aan. Dat is bij de kettleJoe niet mogelijk. die zal alles zachtjes opbranden zodat je bij een volgende sessie weer nieuw houtskool moet bijvullen.

Het verwijderen van het houtskool restant is echter ook super eenvoudig.

 

Maar hey, het is geen keramieke bbq en je betaalt er ook maar 649 euro voor

 

Ik blijf hem rustig verder gebruiken en wellicht ontdek ik nog nieuwe kunstjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.