Mijn vlees heeft een donkere kleur, is dat dan verbrand?
Je ziet wel eens een heel donker stuk vlees als resultaat van een langere low en slow sessie.
Je ziet wel eens een heel donker stuk vlees als resultaat van een langere low en slow sessie.
Toen ik vroeger de bbq aanstak werd er niet nagedacht over houtskool. Wellicht kocht mijn moeder het in de supermarkt en nam ze mee wat er stond.
Ik ben achter de schermen al een hele tijd me aan het verdiepen in zout. In zout?
Afgelopen zomer stak ik mijn ofyr aan en een aantal keer rookte mijn hout zo hard dat ik de buren echt heb uitgerookt. Ik dacht er zelfs aan om mijn Ofyr te verkopen, maar in plaats daarvan ben ik gaan onderzoeken en testen hoe ik het beste een open vuur aansteek.
Pizza op de bbq is super eenvoudig en toch kan het vaak mislukken. Hierbij dus de techniek die op iedere bbq met een deksel werkt.
Dit plankje is superhandig als je bijv vis maakt. Het beschermt je vis tegen de vlammen en de hitte, laat de vis ook mooi gelijkmatig garen en voegt extra smaak toe, want het plankje zal opwarmen of smeulen en zal rooksmaak in de vis laten trekken. Belangrijk is dat je het plankje niet boven direct vuur zet want dan is het plankje opgebrand voor je eten klaar is.
Mosselen! Ja je kan mosselen op de bbq maken, want dat is eigenlijk een warmtebron, en deze keer is een deksel niet nodig.
Misschien eens tijd voor een klein woordje over techniek.De voorbije weken is er toch bovengemiddeld vaak dezelfde vraag aan mij gesteld: ‘Hoe kan ik de temperatuur van mijn bbq regelen.’
Kijk, ik ga er niet over liegen maar dikke stukken rundvlees zijn heel gemakkelijk tot de perfectie te bereiden. In dit voorbeeld een Picanha.