Beef Hammer

Beef Hammer is de hype van 2022, en laten we eerlijk zijn:  het is wel een beest van een stuk! Het ziet er fantastisch uit en je kan er ook een hele week van eten.

 

Dit prachtige stuk wordt echt low en slow gegaard en dat doen je als volgt:

 

Voorbereiding:

Bereid de Brine For Color voor: mix 100gr (of 5 eetlepels) in een liter warm water en laat het afkoelen tot koelkast temperatuur. 

- Laat de beefhammer 5 dagen pekelen in de koelkast of

- Je injecteert het vlees met de brine, en de overschot van de pekel doe je erbij en je laat hem nog een nacht verder pekelen in de koelkast.

 

Na het pekelen dep je de beefhammer droog en zet je hem in een rub.

Deze rub zal zorgen voor een mooie bark en afhankelijk van de rub ook smaak toevoegen.

Laat de rub een half uur of lager zich wat hechten voor je hem begint te garen.

Leg hem indirect op de bbq, en laat hem op 120 graden rustig een paar uur liggen. Tijdens deze paar uur creëer je een bark en een rookring.

 

Vanaf dat de kleur donker genoeg is naar jouw wens pak je hem in , in zilverpapier of butchers paper en laat hem rustig verder garen. Voeg nog wat vocht toe: water, koffie, bier, runderfond, ... wat je lekker vindt.

 

Het is een dik stuk, dus dit kan gemakkelijk 7 a 8 uur duren, dus start zeker op tijd.

Vanaf dat de interne kern 96 graden bereikt is hij helemaal gaar.

Haal hem uit de wrap en laat hem nog even uitdampen.

 

Serveer de beefhammer op een groot bord in schraap rustig van dat bijzonder groot bot. 

 

Lekker met bijv gepofte aardappelen, of zelfs nachos.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.