BBQ kan ook simpel zijn

De meeste mensen denken dat barbecuen lang duurt en rijkelijk is. Niets is minder waar, want eigenlijk is het niets meer dan koken op vuur (of uiteraard houtskool). En het is net dat vuur en die rook die extra smaak toevoegt aan het eten. Dus de basis is simpel: een puur product afwerken met kruiden op een vuurtje.

Mijn visie is ook om zo veel mogelijk de volledige maaltijd op dat vuur te maken. Het vuurtje brandt, dus dan kan je er maar beter gebruik van maken.

En barbecuen hoeft niet lang te duren. Maar tegelijkertijd moet je wel je tijd ervoor nemen want je moet eerst dat vuur onder controle krijgen en dan kan je er echt super lekkere gerechten op maken.

Vanavond heb ik een ratatouille gemaakt met lamsvlees en tzaziki. Door de groenten eens anders te leggen krijg je meteen een feestelijk gerecht. Het is simpel en mooi en lekker! Heel gemakkelijk voor te bereiden en duurt niet lang om het te garen. Ik zal het recept wel eens delen als daar interesse in is

En daarmee is de toon gezet, barbecuen is meer dan wat vlees afgrillen. Je zal hier zeker geregeld vleesgerechten terugvinden maar ik maak er een punt van om ook veel groenten te maken. Als je in dit gerecht het lamsvlees en de tzaziki vervangt met wat feta en stukje brood heb je een prima maaltijd zonder vlees.

Reactie plaatsen

Reacties

Veronique
2 jaar geleden

Ik ben wel geïnteresseerd in de recepten van de groentjes op de bbq.