Beef Hammer

Beef Hammer is de hype van 2022, en laten we eerlijk zijn:  het is wel een beest van een stuk! Het ziet er fantastisch uit en je kan er ook een hele week van eten.

Lees meer »

Magnifieke Pulled Beef

Na een wedstrijd had ik nog wat stukken brisket over en dus nodige ik wat vrienden uit om deze mee te verorberen, en dan is niks zo gemakkelijk om iets low en slow te laten garen en dit te pullen. Zo was ik volop bij mijn vrienden en konden we gezellig bijpraten

Lees meer »

Frikandellen

Ja je leest het goed, die dingen die je alleen in de frituur bestelt. We lopen allemaal wel tegen het probleem aan dat als we bbqen en er zijn kleine kindjes aanwezig dat zij niet altijd die rokerige, te hard afgekruide vleesjes lusten. Daarom is dit een leuk alternatief, laat de diepvries frikandel ontdooien en bak ze rustig op een zacht vuur af. Serveer met wat saus. En zelfs de papa’s in het gezelschap zullen een beetje jaloers zijn. Ook heerlijk al late night snack met een pintje.

Lees meer »

Wortel Special

Vuur en de rook geven absoluut een extra dimensie aan de groente. Werk slim af met de juiste kruiden of sausjes of kazen en veel meer moet je niet hebben.

Lees meer »

Portobello sin carne

Naast dat stukje vlees of vis wil je ook wat groenten of een side dish op tafel hebben. Waarom eens niet de heerlijke gevulde portobello gevuld met chili sin carne proberen?

Lees meer »

Die deksele Finse plank!

Toen ik zo’n 12 jaar geleden mijn eerste Big Green Egg kocht wist ik niet dat ik in de jaren nadien een half kapitaal ging spenderen aan accesoires en andere bbq’s. Na wat smokers, kwam zo’n 4 jaar geleden ook een Ofyr in mijn tuin staan.En ongeveer zolang staat die Finse plank ook al op mijn to do list.

Lees meer »