Op bezoek op het WK Culinair BBQ in ons land.

 

BBQ team de Fielosofen konden het WK BBQen naar ons land halen in 2020, maar dankzij corona is dat dus een beetje uitgesteld naar 2/3/4 september 2022

Reden genoeg om eens te gaan kijken naar het grootste BBQ wedstrijd in ons land.

 

Stralende zon, een massa toeschouwers, animatie, coole merken en extreem veel ploegen, uit de hele wereld. Ja, je had er moeten bij zijn, want je kon er gemakkelijk een namiddag doorbrengen. De deelnemers maakten er ook iets moois van, want hun standen waren groot en kleurrijk, sfeerrijke muziek van uit elk continent, en eten.  Veel eten.

 

De deelnemers konden ook hapjes maken, en verkopen. Als bezoeker kon je dan die hapjes kopen. Er waren zeer mooie en lekkere gerechtjes bij, maar net iets te veel standen met pulled pork. Wel lekkere pulled pork gegeten, moet ik ook zeggen.

 

Wat me opviel is dat er naast de verwachte Kamado’s (vooral Big Green Egg en Yakinuki) zeer veel open vuur toestellen waren. Uiteraard zag je geregeld Ofyr, maar ook veel mooie creatieve installaties, ook kon je de stand van Caspero Design bekijken, met een heel erg mooi trailer (die je wellicht kan huren voor je events), maar ook heb ik voor de eerste keer de Open Fire BBQ kunnen bekijken.

 

Er waren kettle bbqs maar die waren in de absolute minderheid.

Hier zag je eigenlijk dat je kan BBQen op allerlei toestellen, wat vooral betekent dat je heel goeie resultaten kan bereiken, als je je vuur onder controle hebt. Laat dat net de basis zijn van ‘barbecueën’.

 

In de KCBS competitie zie je vooral pelletsmokers, stick burners en drum smokers.

Op deze competitie heb ik deze vooral niet gezien (enkelewel uietraad), maar ook dat is logisch en verklaart waarom ik 7 bbq’s heb en dat ze ieder een specifiek doel hebben.

Als je een microgolf oven hebt, wil je toch ook een andere oven, niet?

 

Ik sprak met de handige mensen van Sebar en Caspero Design, en een nieuwe weg is absoluut ingeslagen: meer en meer mensen kiezen voor echt vuur. Voor de sfeer , de geur en de smaak. We staan aan het begin van een nieuwe groei evolutie die wellicht meer open vuur toestellen, pellets en kamado’s zal doen kopen, en daar kunnen we alleen maar blij mee zijn.

 

Waarom? Omdat dit toestellen zijn die je moet kennen, en je zo beter gaat leren bbqen.

De tijd van wat brochetten afbakken mogen we stilletjes achter ons laten.

 

Tot slot, wat mooi ook om te zeggen dat een aantal Belgische ploegen hele mooie resultaten hebben gehaald : Qlinaria is wereldkampioen geworden in de categorie Kip, Smoke on the Wild Side haalde Zilver in de categorie Varken (schouder) en The Juice Brothers haalden Brons overall. Wat een prachtige prestatie!

 

We mogen terecht fier zijn dat dit WK in ons land mocht plaatsvinden, en dat er zeer mooie resultaten werden gehaald.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.