Ik doe mee aan het Belgisch Kampioenschap Low en Slow BBQ. Help! Deel 6

Ik doe mee aan het Belgisch Kampioenschap Low en Slow BBQ. Help! Deel 6

 

Hier zit ik dan.

In Ninove, op een gemeenteplein. Helemaal geïnstalleerd voor onze 2de bbq wedstrijd van het seizoen. En ook meteen de 3de ook want organisator Wettels on fire organiseert 2 wedstrijden back to back. Dus 1 keer alles opbouwen, 2 nachten roken. En vermoedelijk stikkapot naar huis

Toch kijk ik er weer naar uit. Het is belachelijk veel werk. Ik ben 2,5 uur bezig geweest om in te laden. Toch nog maar eens dubbelchecken of ik niks vergeten ben.

Het gevoel is anders. Vorige keer was alles nieuw. Elke stap was een overwinning. Nu is er een verwachting. Misschien bij anderen ook maar vooral bij onszelf. Proberen zeker even goed te doen als de vorige keer. Maar ja, dat valt af te wachten

We hebben wat geanalyseerd. Gefinetuned. Hopelijk voor verbetering.

De vlees trimming is achter de rug: 2 briskets. 4 Boston butts. 8 ribben. En veel te veel kip.

Trimmen en vergelijken. Is dit beter of slechter dan de vorige keer. Misschien is het nu al excuses zoeken voor als de uitslag minder is. Wie weet Teken van onzekerheid dan toch?

Wellicht, en daar is niks mis mee. Maar toch ook met zelfvertrouwen. We weten wat we moeten doen en de sfeer in de ploeg is optimaal.

We zijn weer voorbereid. De zon schijnt. Niks om me zorgen over te maken. Bbqen is rustgevend. En stresserend. Maar op de goeie manier.

Wish me luck.

Ik hou jullie op de hoogte van wat er daar in Ninove zal afspelen.

 

X

Reactie plaatsen

Reacties

Tom Verleysen
2 jaar geleden

Succes gasten! En vooral, geniet van t vroege opstaan ;-)....