We gaan naar het World Championship Invitational Barbecue!

Hoe zijn we dààr nu weer beland?

 

Plots kreeg ik een berciht op mijn telefoon: “jullie zijn getrokken!”

Eerst kon ik het niet geloven, maar toen keek ik in mijn mailbox:

Congratulations! We are so excited that you earned a spot and were DRAWN to compete in the 

33rd Annual Jack Daniel’s World Championship Invitational Barbecue!!

Het was dus waar. Barbecoa BBQ Team mag dit jaar naar The Jack, op 14 en 15 oktober in Tennessee, USA. We hebben de eer om daar ons land te vertegenwoordigen, want we zijn het enige Belgische team aanwezig.

 

 

Klinkt stoer Tom, maar euh… wat is dit nu weer?

 

The Jack is een BBQ wedstrijd, volgens de regels van de KCBS, niet toevallig de competitie waar we aan deelnemen. De organisator is het merk  Jack Daniels en deze wedstrijd wordt dus ook wel The Jack genoemd.

 

Dit jaar zijn er 64 ploegen uit US, en 23 ploegen uit de rest van Europa.

Naast US en België zullen ook vertegenwoordigd zijn: Australië, Oostenrijk, Brazilië, Canada, Costa Rica, Tsjechië, Denemarken, Estonië, Finland, Duitsland, Hongarije, Italië, Nederland, Polen, Slovenië, Zweden en UK

 

The Jack wordt al 33 jaar georganiseerd in Lynchburg, Tennessee, het dorpje waar Jack Daniels ook wordt geproduceerd.

Deze wedstrijd is een prestigieuze wedstrijd, wegens invitational only, wat betekent dat je je niet kan inschrijven maar dat je door overwinningen op een shortlist kan komen te staan.

Hoe meer overwinningen, hoe meer kans dat je erbij bent.

 

Als je 7 wedstrijden wint binnen de competitie, mag je automatisch gaan.

Onze vrienden van Southern Dutch BBQ hebben dit jaar 13 overwinningen gehaald en werden dus automatisch toegelaten. Wat een knal prestatie!

 

Maar goed; in ons korte bestaan, zijn we er wel in geslaagd om 2 keer Beste Belgische ploeg te zijn, en dus hadden we wel wat kans dachten we. Tot de organisatie ook de beste Belgische ploegen van 2021 en 2020 mee in de loterij namen… vanaf dan gingen we ervan uit dat we het niet zouden halen.

 

Tot het beslissende berichtje: ”jullie zijn getrokken!”

 

De voorbereidingen van deze reis starten we op om zo te  proberen ons mannetje te staan tegen al die andere kampioenen, want er zijn een pak legendarische ploegen die deelnemen!

 

Hebben we ambitie, ja natuurlijk, anders moeten we niet gaan, maar de realiteit is ook dat we er niet vanuit gaan dat dit een walk in the park is.

We gaan ons best doen, en plezier maken.

De ervaring hebben we sowieso op zak!

 

 

TV Oost passeerde alvast voor een kleine reportage, en kan je hier bekijken.

 

 

Uiteraard wil ik nogmaals de sposors bedanken die het mogelijk maken voor ons om te kunnen deelnamen aan de Belgische Competitie : Ateloer François / Carmans – Big Green Egg.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.