Wortel Special

Vuur en de rook geven absoluut een extra dimensie aan de groente. Werk slim af met de juiste kruiden of sausjes of kazen en veel meer moet je niet hebben.

Harde groenten zijn echt fantastisch om te bereiden op vuur omdat je er echt veel mee kan. Vandaag deel ik je een receptje voor een wortel! We maken een wortel special, de iets gezondere versie van de curryworst special

De inspiratie van dit receptje haalde ik bij Seppe Nobels, bekend groenten en gerenommeerde chef. Ik zag het een paar jaar geleden eens op zijn Facebook en het is me altijd bijgebleven. In zijn laatste kookboek staat ook zijn recept te raadplegen.

Ik heb er een eigen bbq versie van gemaakt en hoewel ik denk het nog 10 % beter te krijgen is dit nu al een gerecht dat ik nog heel vaak ga maken.

Men neme een wortel. Niet te klein maar het hoeft ook niet een gigantisch dikke te zijn. Het helpt om ze 10tal minuten te stomen of half hard te koken. Reden: dan kan je er gemakkelijker een sneetje In maken dat zo kenmerkend is vóór een wortel special. Bovendien is de wortel dan ook sneller gaar want ze staan ervoor gekend dat dit wel even duurt.

Vervolgens leg ik ze in een gietijzeren pannetje op een laag tijm en look. Olijfolie en zout erbij.Op zo’n 200 graden en met deksel gesloten laat je ze rustig garen oftewel poffen.

Eens ze gaar zijn leg je ze op een bord en omdat ze al gesneden zijn is de afwerking zeer gemakkelijk:Beetje zeezout op de binnenkant van de wortelStreepje mayo / ketchup. Ui of sjalot eroverEn nog wat dunne, groene sliertjes pijpajuin.

Ik garandeer je: zo heb je een wortel nog nooit gegeten.

Je kan de mayo ook vervangen door een ander sausje of wat witte kaas of zachte mierikswortel of zo. Wat je zelf lekker vindt

Smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.