Zalm met basilicum ijs en gerookt zout

Ik kreeg de laatste dagen en aantal keer de vraag wat je bij de gerookte zalm kan eten, als een voorgerecht bijvoorbeeld.
Afgelopen zomer heb ik samen met Marc, van Fijnzoet een gerechtje ontwikkeld waarbij we deze gerookte zalm combineren met basilicum ijs, afgewerkt met wat gerookt zout en beetje dille of munt.
 
Fijnzoet is de lokale ijsmaker en behaalde recent nog hoge scores op het Belgisch Kampioenschap.
En ik heb met Marc afgesproken dat hij 15 potjes van 550ml basilicum ijs zal bezorgen voor zaterdag.
Je kan zaterdag zeker proeven en dan beslissen om een potje mee te nemen, maar als je zeker wilt zijn, dan kan je nu al een potje reserveren. (www.fijnzoet.be)
 

Je legt je zalm mooi op een bordje

Schep er een bolletje basilicum ijs op, en werk af met beetje gerookt zout.

Lekker erbij is beetje dille of munt


Dit gerechtje is snel klaar en kan zowel in de winter als de zomer worden geserveerd.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.