Gravad Lax

Gravad Lax kan nooit mislukken!

 

Gravad lax is eigenlijk niks meer dan gepekelde zalm, ofwel gerookte zalm zonder rook.

En je moet er nu eens niks voor kunnen, dus met een beetje geduld kan dit alvast. niet mislukken.

 

Gravad lax is afkomstig uit Scandinavië waar men al vele honderden jaren vis pekelt om hem te bewaren. Initieel werd de vis zelfs in de grond gestopt maar dat hoeft dus niet meer want er zijn andere oplossingen.

Gepekelde zalm is overigens ook de eerste stap die je moet doen om gerookte zalm te maken, maar het kan dus ook zeker een eindpunt zijn, zoals nu

 

Hoe maak je dit nu zelf?

 

Stap 1: Kies een verse zalm

Stap 2: Bedek deze met een pekelmix, en ik kan je uiteraard zeker de Barbecoa Brine for Fish aanbevelen.

Stap 3: Leg er een vershoudfolie over en zet er iets zwaars op (daarom werd het in de grond gestopt)

Stap 4 : Laat het minimaal 12 uur pekelen in de koelkast. Persoonlijk doe ik het 22 uur, omdat het dan steviger is.

Stap 5: Zeer goed afspelen en even droogdeppen

Stap 6: Snij het in mooie plakjes. 

Stap 7: Opdienen en smakelijk opeten!

 

 

Je merkt het, dit maken is super eenvoudig.

Je moet natuurlijk mijn pekelmix niet gebruiken, maar ze is wel ontwikkeld hiervoor.

Je kan uiteraard zelf een mix maken maar stel dat er ergens iets niet in balans zit ga je dat proeven.

Deze mix is veelvuldig getest en geperfectioneerd, en dus een garantie tot succes.

Uit iedere pot van 800 gr kan je minstens 6 filets van 1,5 kg pekelen.

Dus het is het niet waard om zelf kruiden te staan mengen ;-)

 

=> check zeker even de webshop

 

Om zalm koud te roken laat deze gepekelde zalm 24 uur drogen, om hem nadien zo'n 8u te roken met een CSG

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.