Nieuwe Barbecoa producten!

Ja ik ben blij! En trots!

 

Of ik een jaar geleden dacht dat ik dit zou aankondigen: nee natuurlijk niet. Net zoals naar the Jack (WK) mogen gaan, Of nr 1 zijn in de Belgische competitie. Of Big Green Egg ambassadeur zijn?

 

Maar onlogisch is het niet, en ik leg je graag uit waarom. Ahum.

 

Ik heb deze blog opgestart met bedoeling om de lezers hiervan tips te geven hoe ze beter kunnen barbecueën. Of beter gezegd, misschien beter kunnen barbecueën want het is geen exacte wetenschap. Althans dat is het eigenlijk wel, maar smaak is subjectief en is er ruimte voor persoonlijke smaken en voorkeuren. Gelukkig maar. En er zijn meer wegen die leiden naar Rome, maar ondertussen mag ik toch zeggen dat mijn wegen ook leiden naar Rome, en dat mijn tips en tricks daadwerkelijk ook helpen. 

 

Toen ik vorig jaar pekelmixen heb samengesteld is dit gebeurd op mijn smaakprofiel. De Brine for Fish en Brine for Color kregen kruiden mee die ervoor zorgde dat - naar mijn mening - de vis en het vlees ook ineens lekker smaken. Maar de hoofddoelstelling van deze pekel zijn dus ook 'pekelen'

 

Ik heb het voorbije jaar immens veel mensen horen zeggen dat ze niet kunnen pekelen. En da's raar, want je moet er werkelijk niets voor kunnen. Je strooit er wat over , en klaar. Kind kan de was doen. Dus als iemand zegt dat ze dat niet kunnen, dan hebben ze het nog niet geprobeerd.

Niet erg, maar probeer het eens. Je vlees en vis gaat er daadwerkelijk malser door zijn. Ja ook die droge kippenfilets. Want wat het zout doet in dat proces is echt wel wetenschap en het is waar: door te pekelen maak je vlees en vis malser.

Want daarvoor hebt ik de Brine for Food ontwikkeld. Zout als pekel, met een lekkere kruidenmengsel voor je Kip of Kalkoen.

 

Wat ik dus wil zeggen: net zoals deze blog bedoeld is, heb ik producten ontwikkeld die gebaseerd zijn op techniek en ze steken meteen in een nieuw jasje.

Dames en heren, mag ik u deze 3 pekels voorstellen:

     - Brine for Fish

     - Brine for Color

     - Brine for Food (Nieuw)

 

Maar dat is nog niet alles.

Door mijn hele ervaring in de low en slow competitie, heb ik echt honderden uren staan roken. 

om te oefenen, maar ok om een smaakprofiel te ontwikkelen. Om te weten waarom ik iets deed, en wat het deed. Ribben, pulled pork, brisket, pulled chicken, pulled beef, pork belly, en de burnt ends hiervan. Ik heb zelfs pork brisket geprobeerd. Ik lieg niet als ik meer dan 50 verschillende kruidenrubs heb gebruikt, geproefd en geanalyseerd. Dat ik zelf ben beginnen mengen met als in het achterhoofd: ik wil het beste product mogelijk ontwikkelen. Het product dat ervoor zorgt dat het eindresultaat het beste is, maar ook naar smaak van de kok.

 

Daarom presenteer in vandaag 2 nieuwe rubs, die er beiden voor zorgen dat je een heerlijk eindresultaat zal krijgen. Wederom gestoeld op techniek.

 

Dames en heren, mag ik u deze 2 rubs voorstellen:

 

     - Base for Taste

     - Sweet and color

 

De eerste rub, Base for Taste, is ontwikkeld om als basis rub te gebruiken, als eerste laag. Deze laag heeft een hoger zout en peper gehalte en heeft als functie om de smaak van je vlees te accentueren, en er de nodige pit aan te geven. Deze rub is een fantastische basis die je als enige rub kan gebruiken, maar vooral in combinatie met een 2 de rub.

De 2de rub die je hierop kan gebruiken is dus een rub naar keuze, zolang je maar eentje ruikt met beduidend minder zout, kwestie van niet te overzouten. 

 

Daarom heb ik meteen de ideale 2de rub hierbij ontwikkeld: Sweet and Color.

Deze sweet rub, bevat veel minder zout, en meer suiker (vandaar de sweet). Deze rub kan je ook alleen gebruiken, maar past als gegoten als 2de rub op de Base for Taste. 

De suiker zal heerlijk karameliseren, de peper zorgt voor de pit, en het zout helpt mee aan de bark.

Kan je je die smaak al voorstellen?

 

De naam Sweet and Color werd gekozen om aan te duiden dat de smaak sweet is maar dat de paprika erin ook zorgt voor een mooie kleur, zoals we die allemaal willen hebben en zoeken.

 

Tot slot zijn er ook 2 gastronomische zouten, die je in de keuken, een heel jaar door kan gebruiken op alle koude en warme gerechten.

 

Dames en heren, mag ik u deze 2 zouten voorstellen:

 

   - Smoked Applewood Seasalt

   - Hot Salt & Pepper

 

De Smoked Applewood Seasalt is 5 uur warm gerookt op appelhout, in een handig molentje.

Persoonlijk ben ik ook een enorme fan van het Hot Salt en Pepper.

Een waanzinnige mix van zout en peper en chiliflakes. Een stevige pit, zonder dat het brandt

Je kan dit werkelijk op alles gebruiken!

Opgelet, dit is echt té lekker!

 

Dus ja, ik ben nogal bezig geweest. 

Proeven en testen en bijschaven. On repeat.

 

En dus vanaf nu ook te bestellen, hier in de webshop en wellicht binnenkort bij de dealers.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.