Hoe maak je pizza op de BBQ

Pizza op de bbq is super eenvoudig en toch kan het vaak mislukken. Hierbij dus de techniek die op iedere bbq met een deksel werkt. 

 

1. Gebruik het juiste houtskool. Je moet houtskool gebruiken dat snel ontbrandt en dus ook snel warm wordt. Als je hardhout neemt dan duurt het langer voordat je bbq op temperatuur komt. De kans dat je in de winkel normaal houtskool vindt is zeer groot en da's dus prima.

2. Zorg dat je eerst de bbq aansteekt en dat de kolen zijn ontbrand en warm staat. Regel je temperatuur zo dat je de bbq op 300 (350 maximaal) uitkomt.

3. Leg op de rooster, direct boven het vuur,  dan je pizzasteen, nog een rooster en dan nog een pizzasteen.

De eerste pizzasteen zal dan de eerste hitte opvangen. Deze steen wordt gigantisch warm waardoor de pizza zal aanbranden omdat die echt te warm is. Door een rooster op de eerste pizzasteen te leggen kan de warmte weg en is er airflow. De 2de pizzasteen is de steen om te bakken. Deze zal minder warm zijn en daardoor zal de pizza gelijker garen. Let op: als de temperatuur te warm wordt (400 en hoger) dan is je bovenste pizzasteen ook te warm en zal je pizza alsnog verbranden. Dus probeer de temp gewoon steady op 300  te houden.

4. Leg de pizza er op en doe het dekel toe. Als de temp goed staat zal na 3 a 4 minuten de pizza klaar zijn, maar dat hangt van de deeg af, dus je gaat dit wat in het oog moeten houden.

5. als je voldoende houtskool hebt gebruikt dan kan je zeker een aantal pizza bakken. Laat de temp na iedere pizza terug even opwarmen, anders bak je de rest niet krokant genoeg.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.