Het cederhouten plankje

Dit plankje is superhandig als je bijv vis maakt. Het beschermt je vis tegen de vlammen en de hitte, laat de vis ook mooi gelijkmatig garen en voegt extra smaak toe, want het plankje zal opwarmen of smeulen en zal rooksmaak in de vis laten trekken. Belangrijk is dat je het plankje niet boven direct vuur zet want dan is het plankje opgebrand voor je eten klaar is.

Niet alleen vis, maar ook vlees en groenten kan je erop laten garen.

Er zijn 2 manieren om het te gebruiken vind ik:

1. Je legt een plankje met je vis op de bbq.

2. Je legt een plankje zonder eten op de bbq en laat het eerst opwarmen en beetje aanschroeien. Vervolgens draai je het om met de zwarte kant naar boven en dan leg je pas je vis daarop. Dit geeft een hardere rooksmaak aan het eten.

Er wordt wel eens (veel te vaak zelfs) gezegd dat je rooksnippers en ook dit plankje eerst moet laten weken in water. Maar het enige wat je dan toevoegt aan je eten is waterdamp. Je wilt rook, dus laat je het plankje roken. en als het niet half is opgebrand kan je het ook gebruiken om op te dienen. Eens je hebt geleerd om dit plankje te gebruiken duw je nooit meer een zalm in een papillot. Gewoon kruiden, roken en garen en afwerken met citroen. Simpel en heel lekker.

Dit kan op alles worden gebruikt: bbq, gasbbq, ofyr, ... zolang het maar niet direct boven de vlammen ligt. Verkrijgbaar in de meeste tuincentra met bbq afdeling.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.