Hoe krijg ik mijn dochters geïnteresseerd in eten?

Ik heb 2 schatten van dochters ( 5 en 9 jaar) maar erg experimenteel zijn ze niet qua eten. Als ik eens iets nieuws probeer zullen ze het meestal eens proberen om dan na 1 hap te zeggen dat het niet lusten. Maar goed, er is al verbetering merkbaar maar we zijn er nog lang niet. Iets wat wellicht herkenbaar is in vele gezinnen.

Toen ik onlangs naar de podcast De Kookboekenclub luisterde, een podcast waar iedere week een kookboek in het bijzijn van de auteur wordt voorgesteld, ontdekte ik er ‘Smaakspoken’, van @daanfaber.

Dit is een boekje voor kinderen waarbij ze aan de hand van een meeslepend verhaal ze kennismaken met de zeven smaken want zoals de auteur zegt: kinderen hebben meer smaakpapillen als volwassenen maar ze hebben geen kader. Ze weten niet wat ze moeten proeven.

Het verhaal gaat over een meisje dat van haar vader, chef in zijn restaurant, niet mag meehelpen in de keuken. Maar dan maakt ze kennis met de zeven smaakspoken die haar meenemen in hun wereld. Daar leert het meisje dat bijv een beetje pit best ok is want dat geeft pit aan het eten en het leven. Want door te zien dat er hele pittige pepers maar ook hele zachte zijn krijgt ze een kader waardoor ze beseft dat het allemaal ok is.

En zo is heel het boek opgebouwd. Leerzaam voor mijn kinderen als voor mezelf. Ik ga er de komende tijd zeker nog met hen over praten en proeven

Op de achterkant quote Jochem Myjer dat dit boek zijn kinderen heeft doen eten, iets wat hem nooit is gelukt.

Super leuk boekje dat iedereen zeker eens moet voorlezen aan zijn kinderen

Check zeker : https://www.smaakspoken.nl/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.