Trots, op alweer een stap voorwaarts!

Als je graag barbecuet zoals ik, ben je ook vooral benieuwd naar andere types bbq’s, andere technieken, accessoires en de nieuwe evoluties. Want ondanks dat het ‘opwarmen boven vuur’ is , komen er toch altijd wel weer nieuwe inzichten en producten. Een van die merken die de laatste jaren heel veel zijn blijven zoeken naar vernieuwingen is Kamado Joe, een merk dat rechtstreeks concurrentie aangaat met andere premium keramische Bbq’s.

Het grote verschil is dat Kamado Joe de voorbije jaren tal van vernieuwingen en accessoires hebben uitgebracht waardoor de keramische bbq’s nog meer mogelijkheden kreeg, en dus nog completer werd. Ze houden de ‘groene’ concurrentie zeker op scherp want ondertussen heeft BGE ook al een inhaalbeweging gedaan op dat vlak.

Maar ook nu weer heeft KJ iets uit zijn hoed getoverd: de Kettle Joe.De naam zegt het zelf al: het is een kettle bbq, dus bevindt zich in de categorie van oa Weber.Maar het verschil zit em in het feit dat het gemaakt is uit hetzelfde materiaal als een kettle bbq (metaal dus), maar wel de gedachte, de visie en de werking heeft van een keramische bbq.Ik leg dit even uit: door de keramiek blijft de warmte goed en langer behouden en kan je zeer eenvoudig grillen, braden, roosteren. Doordat het door zijn ei-vorm ook extra hoogte heeft kan je ook zeer goed roken en low en slow sessies doen.

En die gedachte heeft de Kettle Joe dus ook: zonder slowroller kan je eenvoudig grillen, en roosteren, en met de Sloroller maak je er een roker van en kan je ook low en slow gaanBovendien, anders dan een Weber, zitten er ook vuurstenen in waardoor de warmte beter vast gehouden wordt.Deze Kettle Joe zijn dus 2 toestellen in één.

Met deze bbq mikt Kamado Joe op dat tussensegment, tussen de weber Mastertouch GBS en de markt van de keramische bbq’s.Een prima introductie om eventueel nadien naar de keramiek over te stappen. Of niet, dat ligt geheel aan jezelf

Omdat ik helemaal gek ben op keramische bbq’s lijkt me dit ook een fantastisch toestel.Ik heb er nog nooit op gekookt, dus weet nog niet hoe het exact te regelen valt, maar dat ga ik de komende tijd ontdekken en dan laat ik dit zeker allemaal weten.

Deze Kettle Joe is mij gratis aangeboden door Kamado Joe & Kamado BBQ - Kamado Joe dealer. Ik word hier echter niet voor betaald, en ik wilde dit toestel ook echt zelf kunnen uitproberen. Ik ben ze dus ook zeer dankbaar dat ze me de kans geven om dit te mogen doen, en zo kan deze blog blijven groeien. Zonder steun van deze bedrijven is deze hobby ook te duur.En dus ja, ik ben dus trots op deze nieuwe stap voorwaarts, en dat een internationaal merk als Kamado Joe zijn steunt uitspreekt aan wat ik hier allemaal online doe.

Kamado BBQ - Kamado Joe dealer is overigens de allereerste invoerder en verdeler van Kamado Joe in België, ik heb er al vaak accessoires gekocht en ik vind hun service echt heel goed.Is dit reclame, ja uiteraard, maar ik meen het echt: iemand die een Kamado Joe wilt kopen, is hier zeker aan het juiste adres.

Anyways, de Kettle Joe staat in elkaar, ik ga de R2D2 van de Kettle bbq’s eens aansteken…

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.