Een terugblik #bbqzomer21

Nu de nazomer officieel gearriveerd is kunnen we eigenlijk die koude zomer afsluiten. Het weer zat niet mee waardoor er beetje minder maar vooral anders werd gebarbecued. Door mij althans. Een kleine terugblik.

Door praktische omstandigheden heb ik de voorbije 2 jaar weinig gebarbecued en voelde ik dat ik eerst wat moest inbakken (deze lente)Na een paar maanden kwam ik weer op niveau en ben ik eindelijk zaken gaan bereiden die ik nooit eerder heb gedaan en werd het mijn zomer van de eerste keer: brisket, pastrami, zalm op een Finse plank, de herontdekking van zoete mais en de zeer veel mogelijkheden van buikspek, oesters eigenhandig gaan rapen in Nederland, mijn eerste coppa,…

Maar het werd ook de zomer van de perfectionering: pulled pork staat nu op een zeer goed niveau, mijn zoektocht naar de perfecte rib is gestart (daarover later veel meer) en uiteraard de enorme stap voorwaarts bij de gerookte zalm.

De moeite en uren proberen en tweaken heeft absoluut geloond. Althans dat hoor ik van iedereen die hem eet en dat waren best veel mensen, want ondanks de kille en natte dagen soms heb ik wel geprobeerd om geregeld mensen te zien en te bbqen. Nu, omdat de respons op de zalm zeer enthousiast is liet ik hier en daar al eens vallen dat ik het wel eens zie zitten om eens een grotere hoeveelheid te maken en die dan eens te koop aan te bieden, iets wat zeer enthousiast werd onthaald.

Zijn er nog mensen die dat een goed idee vinden? Zal ik eens wat gerookte zalm maken op mijn manier, de Salmon Barbecoa dus ?Uiteraard aan ambachtelijke marktconforme prijzen.

En dit is nog maar het begin, want er zijn nog zoveel ideeën… De weg die ik met deze blog in wil slaan is niet die van de normale ‘receptjes van een frisse salade voor bij de bbq’Ik wil mezelf ontwikkelen in hopelijke interessante technieken en producten. Altijd vertrekkende vanuit een bepaald idee of vraag. We zien wel waar het ons brengt.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.