De Kettle Joe uitgetest

Ik liet jullie al eerder weten dat ik een samenwerking heb met www.kamadobbq.be en Kamado Joe,  die me een Kettle Joe hebben gegeven waar ik dan wat mee kon koken/spelen/experimenteren. Dat heb ik ondertussen ook gedaan en hierbij alvast mijn eerste ervaringen en ontdekkingen.

 

De Kettle Joe is een Kettle, maar wel met enkele Kamado kenmerken. Zo zitten er een vuurstenen in de vuurbox onderaan, en als je de Sloroller toevoegt dan krijgt hij de vorm en de uitstraling van een kamado. Het helpt ook dat de luchttoevoer onderaan, en de regelaar bovenaan geïnspireerd zijn op de Kamado Joe Classic III

Zoals gezegd is dit een categorie tussen een Kettle en de Kamado.

Ik heb dan ook meer op zijn kamado specificaties getest en minder op zijn kettle- identiieit.

Ik respecteer zijn keuze om af en toe een kettle te zijn.

 

En zo voelt het dus ook, vanaf dat de sloroller erop komt heb ik het gevoel dat ik met een kamado bezig ben, en eentje met een grote grill diameter.

 

De grill diameter van de kettle is 55 cm, wat een pak groter is vergelijking met de Classic III of een Big Green Egg Large (45 cm)

 

Om het echt te testen wilde ik vooral weten hoe zijn low en slow skills zijn, en aangezien ik toch zeer frequent ribben klaarmaakte was het een kleine moeite om ook een low en slow sessie te doen met ribben.

Deze kettle regelen was echt een gemakkelijke opdracht. Zonder enige vorm van electrische controllers en puur op basis van de regelaar boven kreeg ik hem vlotjes op 120 gr en dat heeft hij ook 5 uur volgehouden (tot de ribben klaar waren) Je moet wel het juiste houtskool gebruiken en je vuurbox ook goed volgieten. De Sloroller doet dus echt zijn werk!

 

Ook een pizza sessie ging helemaal zoals het moet.

Die vuurstenen zorgen toch voor een grote meerwaarde want hoewel het een kettle is en dus meer warmte verlies heeft dan een kamado zorgt die vuurbox toch voor een goede warmte controle.

 

Maar na zoveel mooie woorden liep ik toch tegen bepaalde grenzen aan.

Ik ben low en slow bbqer mét waterkom. En dat was een probleem:

De ruimte tussen de hitte deflector en de grill is te klein om een waterbak tussen te krijgen.

Zonder waterbak dus.  Geen drama want de temperatuur is heel goed te regelen.

 

Ik had de hitte deflector ingepakt met aluminium papier maar onvermijdelijk wordt dit vuil en anders dan een stenen hitte deflector kan je die niet proper branden.

En wat je niet proper krijgt brandt aan, en gaat stinken en roken.

Dus indirect roosteren is niet echt uitnodigend als je weet dat je eten gaat druppen en aanbranden.

 

Ik heb ook een Pizza Dojoe en een Joetisserie (spit) maar deze zijn niet te combineren.

Die belofte werd ook niet gemaakt dus het was een verrassing geweest als dit wel zo was.

 

Maar omdat ik dus een oplossing wilde voor de hitte deflector was ik eens wat zaken aan het passen en zo ontdekte ik dat het divider en conquer systeem van  Kamado Joe wel past op de sloroller en dat dit meteen al mijn problemen oplost:

Ik kan stenen hitte deflectors leggen, ook een halve steen om een warm en kouder stuk te hebben. Daarnaast kan ik de proper branden als ik dat wil.

En ze liggen dieper en de gril ligt wat hoger waardoor er moeiteloos een waterbak tussen kan worden geplaast.

De grill komt dan wel wat hoger te staan, maar het deksel kan nog steeds perfect dicht.

 

En zo wordt deze kettle Joe super veelzijdig.

Standaard is hij heel gemakkelijk te regelen, en met het divider en conquer systeem kan hij nog veel meer.

De eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat dit wellicht daar niet voor ontworpen is, en het is een beetje passen, maar het past wel en ligt stabiel.

 

Dus nu ik het toestel heb kunnen ontdekken en leren kennen ben ik alvast overtuigd en ga ik hier de komende tijd ook gewoon lekker op bbqen.

Dus als opstap na een kettle, ga je hier sowieso plezier aan hebben, Maar je kamado ervoor wegdoen, zou ik niet doen, want het is geen vervanger van je of mijn kamado.

Als je al een  Kamado hebt en je wilt een 2de bbq, dan is dit zeker wel weer een fantastische optie.

 

De Kettle Joe is dus ook gewoon te koop bij www.kamadobbq.be

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.