Ik doe mee aan het Belgisch Kampioenschap Low en Slow BBQ. Help! Deel 4

Ik doe mee aan het Belgisch Kampioenschap Low en Slow BBQ. Help! Deel 4

 

We zitten in de laatste rechte lijn voor de eerste wedstrijd op 26 maart in Lommel, dus tijd voor de grote middelen: een workshop van  Southern Dutch BBQ, de regerende 2-voudige Europees Kampioen Low & Slow.

Tom en Dorine beloofden dat ze alles zouden uitleggen hoe zij het doen. Geen geheimen. Dat klonk al muziek in mijn oren!

Op zaterdag 5 maart trok in naar Ijmuiden in Nederland, naar de Dutch Bros BBQ Shop, uitgebaat door Melvin en Jeanette. Super leuke shop, met een uitgebreid maar overzichtelijk aanbod, en een super gave workshop ruimte.

Jeanette zorgde ook voor heerlijke catering op zaterdag en Melvin trakteerde op zijn eigen gebottelde bier.  Reken daarbij allemaal bbq zielsverwanten en je weet dat het gezellig was!

 

Maar goed, de cursus!

Er werd dus beloofd dat ze alles zouden vertellen, en dat hebben ze gedaan!

Op zaterdag volgde een tsunami aan uitleg en tips. Niks werd genegeerd en iedere vraag wed zorgvuldig beantwoord. Op zondag werd er gekookt. Het eerste vlees ging er om 6u ’s morgen op, en om 13u30 was de laaste box klaar. Net zoals tijdens de wedstrijd.

Zo’n 16 deelnemers, verdeeld over 8 nationaliteiten, waarbij zeer ervaren BBQ teams kwamen maar al te graag leren en geheimen ontfutselen van de kampioen.

In totaal waren we met 3 Belgen, Hans van The Smoking Boar (waasland represent!) en Kristof van de Muurgrillers. Allemaal ervaren competitie bbqers.

Daar zat ik dan, als rookie. Maar even leergierig als de rest. En net zoals de anderen was dit een reality check maar ook een zelfvertrouwen boost om een pak dummie mistakes niet te maken.

En toch voelde ik niet dat ik de minst ervaren was. Iedereen heeft iets aan deze cursus.

Toen er aan een team uit Estonie  (13 keer landskampioen!) werd gevraagd of dit anders was dan wat zij deden, antwoordden ze volmondig: ‘everything’

Ineens werden multikampioenen ook weer een beetje rookies, net als ik. Iedereen was verwonderd.

Southern DutchBBQ  is, naast 2 voudig Europees Kampioen, ook momenteel nr 6 van de wereld in de KCBS ranking

Het moet gezegd: Het was vermoeiend. De hoeveelheid info,  de indrukken, het tekort aan slaap. Maar wat was het leerrijk!

Dank je wel Tom en Dorine

Het is fantastisch dat jullie je kennis zo willen delen met ons.

Tot in Lommel!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.